Президент доручив перевірити протипожежний стан шкіл

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів спільно з органами місцевої влади провести детальну та всебічну перевірку стану протипожежної й техногенної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей. Про це він написав у своєму Facebook.

Зокрема, у місячний термін має бути здійснена перевірка дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних закладів і закладів вищої освіти, а також гуртожитків.

Окрім цього, буде проведена перевірка всіх посадових осіб, які надають висновки щодо стану пожежної безпеки того чи іншого об’єкта, на предмет халатності, безвідповідальності чи недоброчесності під час виконання ними службових обов’язків.

«Вимагаю жорстко реагувати на факти виявлених порушень пожежної чи техногенної безпеки, домагатись їхнього безумовного усунення, а також притягнення до відповідальності службових осіб, які їх допустили», – наголосив Володимир Зеленський.

Також він запропонував переглянути стан і належну забезпеченість матеріально-технічними та транспортними ресурсами рятувальних підрозділів, служб невідкладного реагування та медицини катастроф; передбачити вдосконалення їхнього технічного оснащення та оновлення сучасними засобами порятунку та комунікацій.

«Давайте будемо відповідальними та вивчимо нарешті отримані страшні уроки заради збереження найціннішого – життя українських громадян. Про виконану роботу, актуальні проблеми та пропозиції прошу доповісти до 10 січня 2020 року», – наголосив Зеленський.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *