Пожежна безпека у навчальних закладах Миколаєва

13 грудня під час виконкому міськради обговорили питання щодо стану пожежної безпеки у навчальних закладах міста Миколаєва. На наступному засіданні, за дорученням міського голови Олександра Сєнкевича, про це звітуватимуть представники управління освіти та управління капітального будівництва міськради. За словами міського голови, на відповідні заходи з бюджету систематично виділяють кошти.

– Цьогоріч мають завершити низку об’єктів, – зазначив мер. – У нашому місті майже 150 навчальних закладів – дошкільних та загальноосвітніх. Деяким з будівель, де вони розташовані, від 30 до 60 років. Протипожежну сигналізацію слід поступово оновлювати, що ми й робимо рік за роком. МНС надає приписи, де це слід зробити першочергово.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко додав, що днями підписав доручення з метою підвищення рівня протипожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей.

Нагадаємо, що зігдно з дорученням будуть проведені позапланові інструктажі з правил пожежної безпеки. Особливу увагу звернуть на правила використання вогнегасних засобів, протипожежного інвентарю і обладнання для пожежогасіння, а також на дії працівників при виявленні задимлення, загорання або пожежі. Проведуть також  практичні тренування з персоналом підвідомчих закладів щодо дій у разі виникнення пожежі та швидкої евакуації з будівель.

Відповідні служби перевірять наявність вогнегасників та стан утримання евакуаційних шляхів і виходів. Також будуть перевірені на працездатність системи автоматичної протипожежної сигналізації, протипожежного водогону та зовнішніх джерел протипожежного  водопостачання. 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *