Інституційний аудит у 2020-му відбудеться у 101 школі

У 2020 році Державна служба якості освіти та її територіальні органи проведуть 101 плановий інституційний аудит шкіл. Про це йдеться у повідомлені Державної служби якості освіти, з посиланням на слова голови інституції Руслана Гурака.

«Результатом проведення аудитів стануть дорожні карти для закладів загальної середньої освіти із вдосконалення освітньої та управлінської діяльності. Дорожні карти – це своєрідний вектор школам у формуванні та підтримці нової культури якості освіти», – зазначає Руслан Гурак.

Також голова Держслужби якості освіти підкреслив, що важливим під час здійснення інституційного аудиту є новий формат співпраці з учасниками освітнього процесу. Оскільки окрім спостережень, відвідування занять експерти зможуть спілкуватися з учнями, педагогами, батьками, проводити їх анкетування. А відтак почути думку кожного.

Як відомо, інституційний аудит у закладах загальної середньої освіти відбуватиметься один раз на 10 років у плановому порядку, а також у позаплановому порядку за зверненнями засновника, директора школи, педагогічної або наглядової (піклувальної) ради.

Проведення аудиту школи має тривати не більше 10 днів. Для шкіл, що мають до 50 працівників, – не більше 5 днів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *