10 школярів зможуть отримувати по 2700 гривень упродовж року за успіхи у вивченні української мови – уряд схвалив проєкт указу президента

Уряд визначив 10 школярів, які цього року зможуть отримувати стипендію ім. Тараса Шевченка – нині її розмір складає 2720 гривень. Стипендію призначають учням, які мають особливі успіхи у вивченні української мови та літератури.

Проєкт Указу, який надалі передадуть на підпис Президенту, був ухвалений сьогодні, 24 січня 2020 року, під час засідання Кабміну.

“Стипендії – це ще одна можливість для нас підтримати обдарованих дітей. Звісно, я б хотіла, щоб усі наші стипендії зростали, але навіть зараз це хороша мотивація  досягати більшого і не зупинятись. Сподіваюсь, що в майбутньому більше дітей зможуть проявити свій талант у таких конкурсах”,  –   зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Претендувати на стипендію можуть переможці фінального етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, які набрали максимальну кількість балів. Рішення про визначення кандидатур приймає колегія Міністерства освіти і науки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *