Про забезпечення виконання профілактичних і протиепідемічних заходів

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 392 від 12 березня 2020 року

Про забезпечення виконання
профілактичних і протиепідемічних заходів

На виконання пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 630, постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11.03.2020 № 211, з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 та гострих респіраторних захворювань, розповсюдженню захворюваності серед учасників навчально-виховного процесу та, беручи до уваги статтю 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», підпункт 2 пункту 13 Положення про функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2016 № 1400, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2016 року за № 1623/29752, та враховуючи рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, НАКАЗУЮ:

1. Директорам департаментів (начальникам управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільною, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти і підвищення кваліфікації, незалежно від форми власності і підпорядкування, а також підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства, забезпечити в межах компетенції:

1.1. Установити режим підвищеної готовності функціональної підсистеми навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи цивільного захисту для запобігання виникненню надзвичайної ситуації державного рівня внаслідок можливого поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

1.2. Тимчасово, з 12 березня до 03 квітня 2020 року, призупинити освітній процес у закладах освіти.

1.3. На період тимчасового призупинення освітнього процесу утриматись від проведення навчальних, культурних, спортивних та інших масових заходів.

1.4. Організувати освітній процес за дистанційною формою здобуття освіти згідно з Положенням про дистанційне навчання, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 25 квітня 2013 року № 466, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 квітня 2013 року за № 703/23235 (зі змінами).

1.5. Надати закладам освіти організаційну та методичну допомогу у розробленні заходів щодо відпрацювання після нормалізації ситуації програмового матеріалу відповідно до навчальних планів та програм.

1.6. Забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження поширення коронавірусу СОVID-19 та інформування здобувачів освіти і працівників щодо заходів профілактики, проявів хвороби та дій у випадку захворювання.

1.7. Забезпечити використання системи електронної взаємодії органів виконавчої влади для листування з Міністерством.

1.8. Відряджати працівників у відрядження до Міністерства лише за попереднім погодженням із керівництвом Міністерства.

1.9. Забезпечити проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, а також необхідного температурного режиму у закладах та установах освіти.

2. Департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державної адміністрації щоденно інформувати в межах компетенції директорати шкільної освіти (Осмоловський А. О.), професійної освіти (Шумік І. В.), вищої освіти і освіти дорослих (Шаров О. І.) Міністерства про здійснення заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу СОVID-19 для її узагальнення та подальшого інформування Міністерства охорони здоров’я відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу СОVID-19» від 11.03.2020 № 211.

3. Керівникам структурних підрозділів Міністерства з до окремого розпорядження:

3.1. Скасувати проведення запланованих нарад, перевірок, атестаційних та акредитаційних експертиз.

3.2. Скасувати проведення особистого прийому громадян посадовими особами Міністерства.

3.3. Забезпечити проведення робочих нарад, надання інформації працівниками структурних підрозділів громадянам за допомогою доступних засобів зв’язку та телекомунікацій.

Наради, що потребують особистої участі учасників, проводити лише за розпорядженням керівництва Міністерства.

3.4. Надавати особисто дозвіл на видачу одноразових перепусток відвідувачам Міністерства.

4. Департаменту забезпечення документообігу, контролю та інформаційних технологій (Єрко І. А.) посилити контроль за санітарно-профілактичними заходами та пропускним режимом у адміністративних будівлях Міністерства.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Т.в.о. Міністра                   Юрій Полюхович

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *