10 порад як правильно говорити із дітьми та літніми людьми про коронавірус

Серйозно і без паніки – американські лікарі закликають говорити із рідними про світову пандемію коронавірусу COVID-19.

У найвищій групі ризику смертності від хвороби – люди за 60 років, через це експерти радять, як убезпечити своїх літніх батьків.

Крім того, вони пояснюють, як пояснити дітям, чому вони мають дотримуватись правил гігієни, щоб не переносити вірус.

Як говорити із літніми людьми про пандемію

1. Озбройтесь фактами, але також і терпінням: будьте готові, що ваші батьки можуть проявити упертість або не сприйняти серйозно поради від своїх дітей.

2. Говорячи про вік як фактор ризику, використовуйте цифри, замість слів “старий” і “літній”, адже люди поважного віку можуть не сприймати себе як “літні”.

3. Порадьте батьками кілька перевірених джерел інформації, яким вони зможуть довіряти, замість того, щоб критикувати їхню думку.

4. Радьте готуватись до режиму надзвичайної ситуації, але не тисніть, щоб не викликати супротив, натомість, розкажіть, які заходи вживаєте ви.

5. Залучіть до процесу переконання родичів, їхніх онуків та друзів-однолітків, щоб донести всю серйозність ситуації.

Як говорити із дітьми про пандемію

1. Зберігайте спокій, адже діти переймають ваш настрій, поясніть, що вони у безпеці й дорослі роблять усе, аби захистити їх.

2. Приділіть дітям більше часу, адже через карантин вони обмежені у спілкуванні з однолітками, вислухайте їх та висловіть любов і турботу.

3. Стежте за новинами і чесно повідомляйте дитині, не приховуючи фактів, при цьому поясніть, що інформація в інтернеті та коментарі у соцмережах можуть бути неправдивими.

4. Намагайтесь зберігати звичний щоденний режим, слідкуйте за виконанням домашнього завдання.

5. Пам’ятайте про основні симптоми хвороби й навчіть себе й близьких основних правил гігієни та захисту від вірусів і бактерій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *