Миколаївська міська рада прийняла рішення “Про запобігання поширенню на території міста Миколаєва гострої респіраторної хвороби COVID-19”

Миколаївська міська рада прийняла рішення “Про запобігання поширенню на території міста Миколаєва гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У цьому документі викладено рішення комісії з питань ТЕБ та НС, розпорядження міського голови, рішення, що були прийняті Кабінетом Міністрів України останнім часом, – зазначив міський голова Олександр Сєнкевич.

Текст рішення

З метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, відповідно до Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215), рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації від 11.03.2020, керуючись статтею 5 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статтею 25, пунктом 45 частини 1 статті 26, частиною 1 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада:

ВИРІШИЛА:

  1. Впровадити заходи із забезпечення з 12 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року на території міста Миколаєва режиму карантину.
  2. Заборонити:

2.1  відвідування закладів освіти її здобувачами до 3 квітня 2020 року;

2.2  з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

2.3  з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, торгівельних комплексів, автосолонів, груп тимчасових споруд, бізнес центрів з кількістю більше п’яти зареєстрованих суб’єктів господарювання, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;

2.4  проведення будівельних робіт з брудними, пильними викидами;

2.5  з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року:

  • перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху;
  • перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі.

3. Забезпечити:

3.1  Управлінню освіти Миколаївської міської ради організацію виконання та контроль за дотриманням на території міста Миколаєва заборони, визначеної п. 2.1 вказаного рішення.

3.2  Управлінню з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради, Департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради, адміністраціям районів міста Миколаєва виконання та контроль за дотриманням на території міста Миколаєва заборони, визначеної п. 2.2, 2.3, 2.4 вказаного рішення.

3.3  Управлінню транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради, Комунальному підприємству Миколаївської міської ради «Миколаївелектротранс», Комунальному підприємству Миколаївської міської ради «Миколаївпастранс» виконання та контроль за дотриманням на території міста Миколаєва заборони, визначеної п. 2.5 вказаного рішення.

3.4  Управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради, комунальним підприємствам, установам, організаціям в сфері охорони здоров’я:

3.4.1 Подання щодня Міністерству охорони здоров’я інформації про здійснення заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, для її узагальнення та інформування Кабінету Міністрів України.

3.4.2 Готовність лікувально-профілактичних закладів для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та створення резервів медичного обладнання, лікарських засобів, виробів медичного призначення, зокрема засобів індивідуального захисту, а також дезінфекційних засобів.

3.4.3 Невідкладний перегляд та оптимізацію планів перепрофілювання ліжок у закладах охорони здоров’я, збільшення чисельності медичного персоналу і ресурсів на випадок масового захворювання на COVID-19.

3.4.4 Активізацію інформаційно-роз’яснювальної роботи стосовно заходів із запобігання захворюванню на COVID-19, недопущення його поширення.

3.4.5 Постійне оновлення стандартів надання медичної допомоги згідно з отриманими новими даними щодо терапії COVID-19.

3.5 Департаменту фінансів Миколаївської міської ради неухильне додержання фінансово-бюджетної дисципліни, а також своєчасного виконання платіжних доручень під час закупівлі товарів, робіт та послуг, пов’язаних з протидією                 COVID-19.

3.6 Міському комунальному підприємству «Миколаїводоканал» посилення контролю за системами водопостачання і водовідведення в місті Миколаєві.

4. Рекомендувати виконавчим органам Миколаївської міської ради, комунальним підприємствам, установам та організаціям:

4.1  Забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі реального часу через Інтернет.

4.2  Затвердити порядок тимчасової самоізоляції осіб, які мають підозру на захворювання на COVID-19.

5. Управителям багатоквартирних будинків здійснювати своєчасне і повне проведення профілактичних і протиепідемічних заходів.

6. Рекомендувати членам територіальної громади м. Миколаєва вжити заходів щодо самоізоляції.

7. Скасувати до закінчення карантину проведення службового та особистого прийомів громадян Миколаївським міським головою, секретарем міської ради, першим заступником міського голови, заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, а також у виконавчих органах Миколаївської міської ради та підвідомчих ним комунальних установах, підприємствах та організаціях.

8.Попередити керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.

9.Доручити департаменту міського голови Миколаївської міської ради розмістити рішення на офіційному сайті Миколаївської міської ради та опублікувати в засобах масової інформації.

10.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Малікіна), першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Депутати підтримали рішення 39 голосами, при цьому будуть враховані техніко-юридичні зміни, внесені при обговоренні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *