МОН: керівники мають видати накази про дистанційну роботу

Керівники закладів освіти мають видати накази про гнучкий графік роботи, що дозволить працівникам виконувати свою роботу вдома. Про це під час спілкування з користувачами Facebook сказала заступник міністра освіти Любомира Мандзій.

За її словами, накази мають бути оприлюднені на сайтах закладів освіти, щоб з ними мали можливість ознайомитись працівники закладу.

«Шановні директори, заступники директорів або керівники органів управління освітою вам необхідно видати відповідний наказ про роботу закладу освіти у період карантину. Цим наказом, зокрема, необхідно встановити режим роботи працівників в період карантину, а також запровадити гнучкий графік роботи працівників, необхідно також посилити охоронний режим закладів, а також передбачити інші особливості», – сказала Мандзій.

Також вона наголосила на тому, щоб керівники закладів освіти не вимагали присутності педагогічних працівників на роботі.

«Встановіть гнучкий графік роботи вчителя, передбачте індивідуальний план самоосвіти вчителя. В цій ситуації яка сьогодні склалась в Україні надзвичайно важливим є збереження життя і здоров’я кожного громадянина України. Тому дуже прошу не вимагайте простої присутності працівників на роботі. Вони будуть більш корисними, коли будуть дистанційно комунікувати з учнями», – наголосила заступник міністра освіти.

Вона також підкреслила, що наказ Міністерства освіти і науки №406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19» дозволить підготувати відповідні накази.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *