Голова ДСЯО: карантин став викликом для освіти

Загальнодержавний карантин на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, став справжнім викликом для освіти, зокрема й для її якості.

Про це повідомляють у Державній службі якості освіти.

У Держслужбі зазначають, що педагогічна спільнота згуртувалася і ледь не щодня виникають нові освітні ініціативи, пропонуючи якісне навчання онлайн.

За словами голови Держслужби Руслана Гурака, саме якісна освіта дасть змогу українському суспільству подолати кризу.

«Після пандемії світ однозначно буде інакшим − і вже зараз потрібно діяти згуртовано на випередження, щоб він став кращим. І саме якісна освіта дасть змогу українському суспільству подолати кризу та отримати багатовекторний вибір розвитку. Тому якість освіти під час карантину має бути в пріоритеті», − зазначив Руслан Гурак.

У Державній службі якості освіти нагадали, що директори шкіл зараз мають час спільно зі своїми колективами опрацьовувати рекомендації до побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі загальної середньої освіти «Абетка для директора» − та розробити власні проекти на новий навчальний рік.

На Національній освітній платформі з цифрової грамотності «Дія: Цифрова освіта» можна опанувати базові цифрові навички, основи цифрової грамотності та онлайн-сервіси для вчителів і державних службовців.

З 06 квітня 2020 року для учнів 5-11-х класів розпочнуться уроки з 11-ти предметів у рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн», які за розкладом транслюватимуть українські телеканали.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *