Садки можуть запрацювати, коли відновиться робота транспорту – Денис Шмигаль

Прем’єр- міністр повідомив, що вихователі в садках також мають право бути захищеними від хвороби.

Питання дитячих садків буде розглядатись тоді, коли розглядатиметься питання міжміського і приміського транспорту. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Ми не знаємо, коли закінчиться пандемія. І ніхто в світі не знає, як буде розвиватися ситуація із захворюваністю і смертністю. Ми сьогодні спостерігаємо і робимо ретроспективний аналіз і прогнози на короткі терміни. Ми бачимо, що ситуація в Україні не переломлена. Кількість людей, які захворіли на коронавірсус, все ще зростає. Тому сьогодні говорити, що ми подолали коронавірус в Україні – не можна. Поки немає спаду захворюваності, неможливо говорити про наступні етапи послаблення, – зазначив прем’єр-міністр.

Він додав, що Уряд має чіткий алгоритм щодо зняття карантинних обмежень. Також є прогнозовані дати послаблень – це 22 травня, 1 червня, 11 червня і так далі. Але це лише в тому випадку, якщо буде спостерігатися позитивна динаміка спаду захворюваності.

На сьогодні дійсно є маса звернень від всіх галузей, які страждають через карантин. Але тут стоїть вибір між десятками тисяч людей, які можуть загинути через коронавірус, якщо ми різко припинемо карантинні заходи в період зростання епідемії. Ми маємо почекати кілька тижнів, може й місяць, аби отримати позитивні результати  і позитивну статистику. Діти є безсимптомними хворими. Вихователі в садках також мають право бути захищеними від хвороби, тому питання дитячих садків буде розглядатись тоді, коли буде розглядатиметься питання міжміського і приміського транспорту, – підсумував Денис Шмигаль.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *