Послаблення карантину в Миколаєві: з 1 червня запрацюють ще й інклюзивно-ресурсні центри, заклади фізичної культури та спорту, спортивні зали, фітнес-центри

Сьогодні, 28 травня, в мерії відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Миколаєва, під час якого було ухвалено рішення щодо відновлення роботи закладів освіти, фізичної культури та спорту.

Так, у зв’язку з послабленням карантинних обмежень 1 червня дозволено роботу інклюзивно-ресурсних центрів, а також відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної та професійно-технічної освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, отримання документів про професійну та професійно-технічну освіту. 

У перший день літа мають відновити роботу і заклади фізичної культури та спорту, спортивні зали, фітнес-центри. Однак при групових заняттях їх учасників не повинно бути більше 10 осіб. Роботу цих закладів дозволено за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. 

Крім  того, з 1 червня запрацюють дитячі садочки. В перший день літа відкриють свої двері 64 заклади дошкільної освіти, окрім дитсадків, де не завершено поточний або капітальний ремонт групових приміщень та харчоблоків: заклади дошкільної освіти №№ 2, 65, 66, 70, 84, 106, 123, 134, 72. А з 15 червня буде відновлено роботу ще п’яти дитсадків: №№ 65, 66, 70, 84, 123.

Також комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Миколаєва доручила департаменту економічного розвитку, управлінню транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій, управлінню освіти забезпечити контроль за виконанням постанов Головного санітарного лікаря України, якими затверджено рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у відповідних закладах. 

Відділ інформаційного забезпечення
департаменту міського голови

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *