Як відбуватимуться творчі конкурси, вступні іспити та випробування

Абітурієнти, які вступають на бюджетну форму навчання, будуть проходити творчі конкурси з 1 по 12 серпня, повідомляє УП.

Вступні іспити та творчі конкурси на контрактну форму навчання відбудуться з 13 по 22 серпня

Співбесіди будуть проводитися 16-18 серпня.

Реєстрація на єдиний вступний іспит з іноземної мови та єдине фахове вступне випробування для студентів, які вступають на магістратуру, триває з 12 травня до 5 червня включно.

Самі випробування відбудуться 1 та 3 липня

Крім того, цьогоріч вступникам на магістратуру не обов’язково здавати перехресні вступні випробування.

Змінами до закону “Про вищу освіту” скасували необхідність перехресних вступних випробувань, для тих, хто вступає на магістратуру з інших спеціальностей. 

Тепер справа залишається за університетами. Виші, які вважають такі вимоги необхідними, можуть проводити їх дистанційно, а інші – просто знімають, – пояснює Єгор Стадний. 

На період вступної кампанії приймальні комісії в закладах вищої освіти будуть працювати, але з дотриманням відповідних санітарних норм. 

Туди можуть звернутися абітурієнти зі спеціальностей, де є творчий конкурс.

“Приймальна комісія буде працювати в штатному режимі з дотриманням всіх епідеміологічних норм, встановлених МОЗ.

Співробітники будуть проінструктовані, засоби індивідуального захисту окомплектовані.

Щодо особистого подання документів, це стосується невеликої кількості осіб.

Зазвичай, абітурієнти приходять особисто через якісь технічні проблеми, наприклад, коли допущена помилка у імені на атестаті тощо”, – розповідає Валерій Можаровський.

У МОН зазначають, що уряд зняв обмеження на відвідування закладів освіти для проведення творчих конкурсів, а також для фахових випробувань для вступу на магістратуру. 

“20 травня уряд дозволив відвідування закладів освіти для проведення ЗНО та інших вступних випробувань, включно з творчими конкурсами за умови дотримання усіх санітарних вимог” – пояснює Єгор Стадний. 

Навчальні заклади вже готуються до проведення очних творчих конкурсів і вступних випробувань з дотриманням санітарних умов.

“Вступні випробування плануємо провести в очному режимі. 

Плануватимемо вступні випробування, яких, завдяки ЗНО, стало значно менше, з дотриманням соціального дистанціювання, перевіркою температури. 

Також запровадимо реєстрацію на подачу документів в паперовому вигляді.

Зараз розробляємо відповідні сервіси, щоб дотримуватися дистанції. 

Найголовніше – не допустити скупчення людей, тому розробляємо логістику процесів, щоб розмежувати потоки людей та зустрічі, які не можна перенести у онлайн-режим”, – розповідає проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету ім. Т. Шевченка Володимир Бугров.

Враховуючи нестабільність ситуації, попередньо деякі вузи готувалися до дистанційних творчих конкурсів. 

“Про дистанційні вступні іспити та творчі конкурси говорити рано, але ми відпрацьовуємо алгоритм проведення їх на корпоративній платформі G Suite з використанням послуги відеозв’язку Google Meet. 

Перелік затверджений, чекаємо роз’яснень та рекомендацій МОН стосовно цього питання.

Наприклад, проведення творчого конкурсу в НАУ передбачено для спеціальності “Архітектура та містобудування”. 

Зі свого боку створимо всі необхідні умови для його проведення, за основу можемо взяти рекомендації МОН для проведення ЗНО”, – розповідає керівник приймальної комісії НАУ Кирило Ніколаєв

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *