Міська комісія ТЕБ і НС просить послабити карантинні обмеження, введені для Миколаєва

У вівторок, 27 жовтня, під головуванням міського голови Олександра Сєнкевича відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Олександр Сєнкевич зазначив, що сьогодні відбулась мирна акція представників сфер культури, громадського харчування, дозвілля та дошкільної освіти. Під час неї миколаївці звернулися з проханням послабити обмеження, що були запроваджені Державною комісією з питань ТЕБ та НС через встановлення в місті «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Пізніше з цього питання відбулась нарада й в облдержадміністрації.

Зважуючи на непросту ситуацію було вирішено провести засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, мета якої – виробити шляхи вирішення озвученої проблеми.

Миколаївський міський голова повідомив: було проаналізовано досвід регіонів України, які раніше потрапили до «червоної» зони або мають аналогічні з нашим містом показники захворюваності. Так от, в багатьох з них діють не такі жорсткі обмеження як у нас.

– В деяких регіонах, що мають схожі з нашим містом показники, більш м’які карантинні обмеження, які дозволяють бізнесу працювати за умови дотримання санітарно-епідемічних норм. Йдеться про Полтавську, Рівненську, Тернопільську, Харківську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку, Чернігівську та Івано-Франковську області, – сказав Олександр Сєнкевич.

Крім того, мер зазначив, що сьогодні доцільним є надання дозволу на відвідування маленькими миколаївцями закладів дошкільної освіти та початкових класів. Відповідно до аналітичних даних такі заклади освіти не є джерелом поширення коронавірусу, адже там організовано температурний скринінг, обробка приміщень дезінфікуючими засобами, контролюється допуск осіб у заклади. Загалом за весь період в закладах дошкільної освіти підтверджений діагноз COVID-19 мають 42 особи: 5 дітей та 37 працівників. Наразі на самоізоляції перебуває 12 груп дошкільних закладів.

Беручи до уваги наведене, членам комісії пропонується звернутися до голови регіональної комісії з питань ТЕБ і НС при Миколаївській ОДА щодо порушення клопотання перед Державною комісією з питань ТЕБ та НС з наступних питань:

– надання дозволу на провадження діяльності суб’єктами господарювання у сферах культури, громадського харчування, торгівельного та побутового обслуговування населення, розважальних закладів, дитячих центрів/клубів та мистецьких шкіл у Миколаєві в умовах «червоного» рівня епідемічної небезпеки із встановленням обмежень щодо кількості відвідувачів, часу роботи тощо, обов’язковим дотриманням протиепідемічних заходів та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України;

– надання дозволу на відвідування закладів дошкільної освіти її здобувачами та учнями 1-4-х класів закладів загальної середньої освіти міста Миколаєва при «червоному» рівні епідемічної небезпеки за умови дотримання постанови Головного Державного санітарного лікаря України від 22.09.2020 № 55 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби».

Обговоривши питання, міська комісія з питань ТЕБ та НС підтримала озвучену пропозицію. Ці звернення надішлють регіональній комісії з питань ТЕБ і НС при Миколаївській ОДА для подальшого розгляду.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *