Міжнародний конкурс фотографій пам’яток природи

«Вікі любить Землю» — це фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи України. Головна мета конкурсу полягає у тому, щоб створити під вільною ліцензією якомога повнішу базу фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду на території України для ілюстрування Вікіпедії та інших проектів.

«Вікі любить Землю» — це частина міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, який був започаткований в Україні 2013 року; у 2020 році в ньому взяли участь 34 країни. Усього за всю історію конкурсу учасники української частини конкурсу сфотографували понад чотири тисячі об’єктів та територій природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 110 тисяч фотографій.Міжнародне журі конкурсу визначають найбільш якісні фотографії у кожній області та по всій Україні; їхні автори стають призерами конкурсу. Призи отримують також учасники, які сфотографують найбільшу кількість пам’яток природи (як у кожній області, так і по Україні загалом) — і переможці спецномінацій.

Цього року наймолодшим учасником конкурсу став учень Миколаївської гімназії № 4 Сидоров Максим, який здобув перемогу у номінації « За кількісний внесок» у Миколаївській області wikilovesearth.org.ua/2020/10/kilkisna-nominatsia-2/.

Вітаємо нашого вихованця з новими досягненнями на міжнародній арені та пишаємось тим ,що  Максим вважається співавтором всесвітньо відомої  Вікіпедії!

Як виявилося, любов до рідного краю, гордість за громаду, де мешкаєш, є величиною абсолютною, яка вимірюється не кількістю жителів чи квадратними кілометрами, а талантом та вмінням фотографів-початківців побачити надзвичайне у буденному.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *