СЮТ: студія “ФотоКрок”

Вихованці студії «ФотоКрок» міської станції юних техніків під керівництвом Гузій Ірини Сергіївни у цьому навчальному році вибороли багато перемог в змаганнях, фестивалях, виставках та інших заходах для дітей та молоді. А навесні надійшли вагомі результати – досягнення вихованців студії в престижних Міжнародних заходах, серед яких: фотофестиваль OdesaPhotoDays, виставка-конкурс «Нова Загора 2021» (Болгарія) та фотоконкурс «Молода людина ХХІ століття» (Литва).

Організатори міжнародного фотофестивалю OdesaPhotoDays четвертий рік поспіль проводять конкурс для фотографів 15-17 років. Таких конкурсів –десятки по всьому світу, але всього один в Україні. В цьому році участь у FuturePhotoDays взяли 212 юних авторів з 75 населених пунктів країни. На конкурс приймали тільки серії робіт – від двох до десяти знімків, об’єднаних спільною темою. Приємною новиною стала звістка про те, що вихованці студії «ФотоКрок» Марк Зотов, Ірина Кузьмич, Катерина Ринденко та Анастасія Фастовець вийшли в фінал фестивалю та вибороли перемогу.

Серії фоторобіт також приймалися організаторами міжнародного фотоконкурсу «Молода людина ХХІ століття», в якому взяли участь 279 авторів з Беларусі, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, України, Китаю та Росії та надіслали на суд журі 1957 фоторобіт. Вихованці студії «ФотоКрок» в цьому фотоконкурсі у віковій категорії 12-16 років витримали велику конкуренцію та змогли перемогти: Анастасія Фастовець посіла 2 місце, а Марк Зотов став переможцем в номінації «Креативний пошук».

Юні фотоаматори міської станції юних техніків традиційно взяли участь і в щорічній міжнародній виставці-конкурсі «Нова Загора». На виставку у 2021 році було представлено близько 3000 робіт в різних художніх техніках з 28 країн світу. Наші юні фотоаматори Марк Зотов, Катерина Ринденко та Наталія Петришина вибороли перемогу серед учасників, які надіслали на молодіжну виставку свої фотороботи.

Вітаємо талановиту молодь та керівника студії «ФотоКрок» Гузій Ірину Сергіївну з численними перемогами!

Фотороботи Анастасії Фастовець

Фотороботи Марка Зотова

Фотороботи Ірини Кузьмич

Фотороботи Катерини Ринденко