ЗОШ №57: міжнародна конференція у Варні (Болгарія)

11 березня 2021 року у Варні (Болгарія) відбулася ХХV Міжнародна дистанційна науково-практична конференція «Implementation of modern science and  practice», на якій представлено досвід Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №57 імені Т.Г.Шевченка. В секції «PEDAGOGICAL SCIENCES» представлено роботу закладу «The inclusion in physical education lessons».

У роботі висвітлено впровадження інклюзивної освіти на уроках фізичної культури, як одного з процесів трансформації загальної освіти, заснованого на розумінні, що діти з обмеженими можливостями здоров’я в сучасному суспільстві можуть і повинні бути залучені в соціум. Дана трансформація орієнтована на формування умов доступності освіти для всіх, в тому числі забезпечення доступу до освіти для даної категорії дітей. Розглянуто два шляхи фізичного виховання школярів в умовах інклюзивного навчання:  у гомогенних чи гетерогенних групах.  Визначено переваги інклюзивної освіти  для дітей-інвалідів.

Тези наукового дослідження, проведеного на базі школи, опубліковано у збірнику виступів ХХV Міжнародної дистанційної науково-практичної конференції.