Граєм, навчаємось і перемагаєм!

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 року № 1452 «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2021 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), з обов’язковим виконанням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2», 09-10 листопада 2021 року у дистанційному форматі відбувся Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс «Адреса дитинства – Гра». У фестивалі-конкурсі ігрових програм взяли участь 189 представників з 12 областей України, а саме: Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Миколаївської, Кіровоградської, Рівненської, Херсонської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської, Київської та міста Києва.

Миколаївщину на фестивалі-конкурсі представили два колективи: гурток «Школа TV» Палацу творчості учнів міста Миколаєва (керівник Нерода Андрій) та гурток організаторів дозвілля «Імпульс» Первомайського міського дитячо-юнацького центру національного відродження Первомайської міської ради (керівник Іщенко Ксенія). Відповідно до рішення журі заходу вихованці закладів позашкільної освіти м. Первомайська та м. Миколаєва стали переможцями:

– звання Лауреата у конкурсі сценаріїв «Грайвіті» та перемогу у номінації «Актуальне рішення» отримав гурток «Школа TV» Палацу творчості учнів міста Миколаєва, за ігрову програму «Крок у майбутнє», керівник Нерода Андрій;

– перемогу у конкурсі сценаріїв у номінації «Світ емоцій» отримав сценарій «Кольоровий настрій», автором якого є Іщенко Ксенія, керівник гуртка організаторів дозвілля «Імпульс» Первомайського міського дитячо-юнацького центру національного відродження Первомайської міської ради Миколаївської області;

– перемогу у «Конкурсі сольної гри «Моя улюблена гра»» у номінації «Командний дух» за гру «Краб» отримала Мельниченко Софія, вихованка гуртка організаторів дозвілля «Імпульс» Первомайського міського дитячо-юнацького центру національного відродження Первомайської міської ради Миколаївської області, керівник Іщенко Ксенія.

Подякою Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України нагороджений Нерода Андрій керівник гуртка «Школа TV» Палацу творчості учнів міста Миколаєва.

Перемога вихованців закладів позашкільної освіти Миколаївщини у Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі «Адреса дитинства – Гра» яскраво довела, що гра – це є творчість, гра – це є велика праця, а праця – шлях дітей до пізнання світу. Гра – це іскринка, яка запалює вогник допитливості та зацікавленості у вихованців позашкілля.

Вітаємо педагогів та юних ігромайстрів з перемогою!