Цьогорічні сертифікати ЗНО будуть дійсні наступного року

Результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримані в 2019 році, будуть дійсними у 2020-му. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич в ефірі програми «Сніданок з 1+1», відповідаючи на запитання щодо чинності цьогорічних сертифікатів ЗНО у наступному році.

«Ми не плануємо наступного року якихось надзвичайних змін і це означає, що всі сертифікати за цей рік можна зараховувати», – сказала міністр.

Вона також нагадала, що у 2019 році можна зараховувати результати ЗНО, отримані у 2017 та 2018 роках, за винятком сертифікатів ЗНО 2017 року з іноземної мови.

Як відомо, зовнішнє незалежне оцінювання цього року розпочнеться 21 травня тестуванням з математики, також у травні випускники шкіл складуть тести з української мови та літератури, іспанської, німецької, французької, англійської мов та фізики. ЗНО з інших предметів відбудеться з 4 червня по 13 червня 2019 року.

Майбутні учасники зовнішнього оцінювання, які готуються до тестування, мають можливість скористатись безкоштовним сервісом ЗНО онлайн, розробленим Освіта.ua.

На платформі розміщені всі варіанти тестів, що були запропоновані учасникам ЗНО під час основних та додаткових сесій останнього десятиріччя, а також коментарі провідних фахівців до правильних відповідей на завдання тестів.