Марафон «Салют, Перемого!» в ММК  ім. В. Д. Чайки

З 07 по 10 травня в  Миколаївському муніципальному колегіумі імені В. Д. Чайки відбулися заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення і 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: уроки мужності та пам’яті за участю учасників  бойових дій в зоні АТО, загальношкільна лінійка пам’яті та слави за участю волонтерів, флешмоб «Квітка пам’яті»

 Юнаки та дівчата 10-11 класів виявили високу майстерність виконання стройових вправ, проходження зі зброєю, виконання стройової пісні під час проведення конкурсу строю та пісні. Найкращий загін отримав перехідний Кубок переможця – 2019.

Кульмінацією Марафону став фестиваль патріотичної пісні «Салют, Перемого!» серед учнів 5-8 класів, де були присутні ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти та учасники АТО.

Крім того,  учні колегіуму привітали ветеранів вдома і передали  вітальні листівки, взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника  Ольшанцям, вічного вогню; а переможці обласного конкурсу героїко-патріотичної пісні привітали мешканців міста  на концерті, який відбувся в Каштановому сквері 10 травня.

Так, жива людська пам’ять… Не старіє вона з роками, не тьмяніє. Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука  неминучості нашої перемоги  і сьогодні.

Пам’ятаємо. Віримо. Переможемо!!!

Прес-центр колегіуму

Детальніше…