Правильні відповіді на завдання тесту зовнішнього оцінювання оголосять 22 травня

У вівторок тестуванням з математики в Україні стартувало проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання в 2019 році.

Результати зовнішнього оцінювання з математики зараховуватимуться як вступний тест для бажаючих вступати до закладів вищої освіти у цьому році, а також за бажанням випускника, як державна підсумкова атестація зі шкільного курсу з предмета.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 52 балам.

Максимальна кількість тестових балів яку можна набрати правильно виконавши всі завдання тесту – 62 бала.

Правильні відповіді на завдання тесту ЗНО з математики будуть оприлюднені 22 травня у розділі Відповіді на тести ЗНО. Завантажити тестовий зошит ви можете за посиланням.

Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів ЗНО з математики відбудеться за підсумками засідання експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО не пізніше 14 червня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до12 балів з математики та таблиця переведення тестових балів з математики у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати тестування з математики будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 14 червня.

Після цього школи отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть до 27 травня подати до регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з математики відбудеться 26 червня.