Правильні відповіді на завдання тестів зовнішнього оцінювання з німецької, французької та іспанської мов оголосять 28 травня

В Україні розпочався другий тиждень проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. У понеділок відбулось проведення тестування з трьох іноземних мов: німецької, французької та іспанської.

Результат виконання завдань № 1-16 частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)», №17-32 частини «Читання», №39-43 та 49-53 частини «Використання мови» та № 59 частини «Письмо» буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з німецької, французької або іспанської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на рівні стандарту або академічному рівні.

Результат виконання завдань всього тесту буде зараховуватись як державна підсумкова атестація (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні, а також буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти України.

Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник ЗНО з іноземної мови, правильно виконавши всі завдання № 1-16, № 17-32, № 39-43, №49-53 та № 59, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація для учнів, які вивчали мову на рівні стандарт або академічному рівні, дорівнює 56 тестовим балам.

Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту – 72 тестові бали.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання 28 травня будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тестів. Див. розділ Відповіді на тести ЗНО.

Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів ЗНО з іноземних мов відбудеться за підсумками засідання експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО не пізніше 19 червня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до12 балів та таблиця переведення тестових балів з іноземних мов у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати тестування з іноземних мов будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 20 червня.

Після цього навчальні заклади отримають результати державної підсумкової атестації своїх учнів.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

 Додаткова сесія ЗНО з німецької мови відбудеться 27 червня, французької мови – 01 липня, іспанської мови – 02 липня.