Відкриття Legal Hub «World of law» в Миколаївській ЗОШ 31

Команда ГО Правозахисне об’єднання “Ти ж юрист” разом із адміністрацією Миколаївської ЗОШ № 31 в рамках Всеукраїнського тижня права організували  урочисте відкриття Правового хабу – Legal Hub «World of law» – ознайомлений означає озброєний, який буде функціонувати на базі Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 31.
Відкриття заходу відбулось 10 грудня 2019 року, на який завітали почесні гості:

Гоберлас Наталія Геннадіївна – cпеціаліст відділу захисту прав дітей управління освіти Миколаївської міської ради;  

Одінцова Світлана Валеріївна,  регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини;

Возняк Роман Іванович, начальник  Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області;

Дмитрук Віктор Миронович, голова адміністрації Заводського району;

Матвієнко Олег Михайлович, директор Миколаївського місцевого центру з надання правової допомоги;

Каплій Олена Володимирівна, голова Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управління юстиції в Миколаївській області;

Кривцов Артем Олегович, голова правління Громадської організації «Молодіжний центр наукової діяльності»;

Грушовенко Таїсія Олександрівна, голова Миколаївського осередку Ліги студентів Асоціація правників України.

Директор школи Архіпова Аліна Євгеніївна зауважила, що народженню ініціативи передувало анкетування шкільної спільноти. Завдяки якому виникла потреба створити онлайн кабінет правового хабу та відведення окремого приміщення для індивідуальних  юридичних консультацій молодими юристами ГО «Ти ж юрист» для батьків, учнів та вчителів освітнього закладу. Також Аліна Євгеніївна подякувала молодій активній команді на чолі з Єремєєвою Аліною за професіоналізм та готовність надавати правову допомогу  спільноті ЗОШ №31.

Захід проводився у форматі панельних дискусій, модераторкою стала Хандобіна Юлія, виконавчий директор Громадської організації «Правозахисне об’єднання «Ти ж юрист».

Під час заходу експертами обговорювались два основі питання:
– Державні органи та захист прав людини і громадянина – як збільшити рівень обізнаності школярів? Які проблемні питання існують на сьогодні?
– Чи потрібно взагалі школярам знати про існування Громадських організацій у сфері правозахисту? Якщо так, то яку роль вони відіграють у сфері захисту прав та свобод людини і громадянина?»

Наприкінці заходу відбулась презентація плану роботи Legal Hub «World of law» – ознайомлений означає озброєний! Тож ми сподіваємося, що під час роботи правового хабу діти, вчителі та батьки отримують не тільки нові знання, а й навчаться захищати свої права та будуть знати свої обов’язки!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *