«Зимові свята»: 16-й тиждень НУШ для першого класу

Сайт «Розвиток дитини» пропонує додаткові навчальні матеріали та завдання для 16-го тижня 1-го класу Нової української школи за темою «Зимові свята»

Новорічна головоломка «Знайди слова». Це завдання-головоломка допоможе дитині повторити правопис слів новорічної тематики, потренувати увагу та пам’ять. У завданні дитині запропоновано поле з багатьма літерами, яке вона повинна уважно роздивитись і знайти на ньому чотирнадцять слів, що мають безпосереднє відношення до свята Нового року.

Розмальовуємо ялинку та вивчаємо кольори. Це завдання допоможе дитині запам’ятати назви основних кольорів, узагальнити знання про новорічне свято. Дитині пропонується розмалювати новорічну ялинку та прикраси на ній: кожний елемент – своїм кольором.

Малюємо цифрами: Новий рік. Це завдання допоможе дитині закріпити знання цифр від 1 до 7 та водночас розвинути дрібну моторику, стати більш уважною. Завдання містить зашифрований цифрами малюнок: замалювавши клітинки на аркуші запропонованими кольорами (червоним, зеленим, брунатним, синім, жовтим, помаранчевим, блакитним), дитина зможе побачити на аркуші новорічну ялинку. Під час такої вправи дитина візуально запам’ятовуватиме числа, а намагаючись передбачити, яке зображення зрештою вийде, розвиватиме фантазію та образне мислення. Завдання сприяє розвитку посидючості та наполегливості.

Хто швидше рахує: віднімання № 3. Це завдання допоможе покращити математичні навички в ігровій формі. У завданні дитині пропонується за одну хвилину розв’язати якомога більше прикладів на віднімання. Дитина може змагатись із собою, постійно вдосконалюючи власний результат, або зі своїми друзями.

Хто швидше рахує: віднімання № 4. Веселий і конкурентний дух завдання мотивуватиме дитину на краще володіння навичкою додавання й відповідно швидке й вірне розв’язання завдань, підвищить цікавість до навчання та покращить успішність у школі.

Розмальовка «Новорічна арифметика». Цей комплект тематичних завдань допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання та віднімання, покращити дрібну моторику та зорово-моторну координацію, увагу та знання основних кольорів.

Арифметична розмальовка «Святкова ялинка». Це тематичне завдання подарує дитині хороший святковий настрій і допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання й віднімання, покращити увагу, дрібну моторику, зорово-моторну координацію та повторити основні кольори.

Арифметична розмальовка «Снігуронька». Це новорічне завдання пропонує зображення Снігуроньки і прикрашеної ялиночки та різноманітні арифметичні приклади. Дитині треба крок за кроком розв’язати всі математичні завдання, результат яких указуватиме на певний колір, у який треба розмалювати відповідну ділянку малюнка.

Арифметична розмальовка «З Новим роком». Це новорічне завдання подарує дитині гарний святковий настрій і допоможе потренувати виконання арифметичних дій додавання й віднімання. Дитині пропонується поступово розв’язати всі математичні приклади, кожний з яких написаний на певному фрагменті розмальовки. Отриману відповідь дитина повинна використати в якості ключа.

Розмальовка «Новорічні цифри». Цей комплект тематичних завдань-розмальовок допоможе поєднати вивчення цифр з розвитком уваги, дрібної моторики та зорово-моторної координації, сприятиме вивченню та використанню різних кольорів і, відповідно, покращенню їх сприйняття.

Святковий кросворд «Новий рік». Ця головоломка сприятиме розвитку логічного мислення й інтелекту дитини, її уваги та пам’яті, а також важливих поведінкових навичок – посидючості та працьовитості. У даному кросворді, побудованому за класичним принципом, зашифровано 13 слів новорічної тематики, розгадуючи які, дитина зможе приємно і з користю провести час.

Дивіться також: Завдання для всіх тижнів 1-го класу Нової української школи.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *