Дистанційне навчання: ЗЗСО №28

Національною стратегією розвитку освіти в Україні на період до 2021 року проголошено курс на підвищення доступності якісної освіти відповідно до вимог інноваційного сталого розвитку суспільства, чому сприяє впровадження в освітній процес закладу дистанційної освіти. Під час призупинення освітнього процесу така форма навчання набуває особливої актуальності.

З метою забезпечення якості освіти в ЗЗСО №28 створено робочу групу «Навчаємося дистанційно», до якої залучено адміністрацію, керівників методичних об’єднань освітніх галузей, класоводів 1-4-х, класних керівників 5-11-х класів. У режимі онлайн батькам і здобувачам освіти повідомляється про призупинення освітнього процесу, оперативно проводяться інструктажі з техніки безпеки життєдіяльності зі школярами.

Учителями-предметниками здійснюється постійний зв’язок з усіма учасниками освітнього процесу через всесвітню мережу Інтернет (власні блоги педагогів, офіційний сайт закладу (рубрика «Новини» http://school28.com.ua/?p=8918), групи класів, створені в мобільному додатку «Вайбер»): додаються посилання на електронні бібліотеки, підручники і посібники, онлайн уроки (також через ютуб); завдяки застосуванню хмарних технологій широко використовуються інтерактивні вправи, тестові завдання як для опрацювання конкретних тем, так і для якісної підготовки до ДПА та ЗНО.

Такі сучасні дистанційні форми роботи дають змогу школярам не лише самостійно опрацьовувати необхідний теоретичний матеріал, а й здійснювати зворотній зв’язок із вчителем, який має змогу перевірити здобуті знання, отримавши результати тестування з теми, і надати здобувачу освіти конкретні рекомендації, надіславши їх електронною поштою, або зв’язавшись по скайпу.

Дистанційне навчання позитивно впливає на розвиток у школярів ключових умінь і навичок: самостійно шукати і опрацьовувати інформацію; виділяти головне та створює передумови для самоорганізації, самовдосконалення особистості, її самореалізації в дорослому житті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *