Турбуємося про довкілля: завдання з екології для дітей

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям десять оригінальних практичних завдань, що сприятимуть формуванню уявлень дитини про живі організми та природне середовище, розвиватимуть інтерес до довкілля, вчитимуть міркувати й робити обґрунтовані висновки.

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню екологічної грамотності та дбайливого ставлення до природи та навколишнього середовища.

Екоакція: рятуємо дерева. Це завдання спрямовано на розвиток соціальної та природничої компетентостей. Завдання сприятиме формуванню екологічної грамотності, дбайливого ставлення до природи, розвитку аналітичного мислення.

Дізнаємося про землетруси й способи захисту від них. Це завдання допоможе дитині дізнатися про землетруси й способи дій під час цього виду надзвичайних ситуацій. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме навички пошуку інформації та критичне мислення, формуватиме компетенцію у сфері безпеки життєдіяльності.

Звір, птиця, небилиця: хто живе в лісі? Завдання навчить дитину аналізувати та класифікувати, розвиватиме логічне мислення, пізнавальну активність. Дитині пропонується розглянути малюнки й позначити відповідними знаками звірів і птахів, які живуть у лісі, а також те, що в лісі зайве.

Дізнаємося цікаві факти про диких ссавців. Це завдання допоможе дитині дізнатися більше про диких ссавців. Сторінка містить 8 зображень тварин і твердження про кожну з них. Дитині пропонується написати назви тварин у спеціальних місцях і з’єднати малюнки з відповідними фактами.

Історії про відданих тварин: пес Жевжик. Це завдання спрямоване на розвиток навичок читання й містить текст про пса, що оберігав зниклу дитину господарів під час жахливої бурі в Австралії. Історія базується на реальних подіях. Щоб перевірити, наскільки добре дитина зрозуміла текст, їй пропонується дати відповіді на три запитання.

День сміття: акція чистоти. Виконуючи завдання, дитина вчитиметься сортувати відходи. Дітям пропонується організувати в класі або школі екоакцію зі збору паперових, пластикових, скляних та металевих відходів для переробки, а також розв’язати задачі екологічного змісту.

Міркуємо: де взяти воду? Це завдання сприятиме формуванню соціальної та здоров’язбережувальної компетентностей. Виконуючи завдання, діти розвиватимуть увагу й кмітливість, уміння працювати з графічним організатором, учитися заощаджувати природні ресурси.

Вивчаємо потреби живої природи. Це завдання спрямовано на розвиток природничої компетентності молодших школярів, поглиблення їхніх знань про потреби живої природи. У завданні дитині потрібно доповнити речення, записавши слова для довідки в правильній формі.

Турбуємося про природу № 1: як вчинити зі сміттям? Це завдання допоможе дитині навчитися турбуватися про довкілля, аналізувати причини екологічних проблем і шукати шляхи їхнього розв’язання. Дитині пропонується прочитати опис ситуації та визначити, якої шкоди було або може бути завдано довкіллю.

Природа протестує: мітинг диких тварин. Це завдання сприятиме розумінню впливу дій людини й інших чинників на природне середовище, формуванню відповідального ставлення до природи.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *