Як доступно пояснити дітям, чому не можна лінуватися у навчанні

Мультфільм – найкращий ілюстратор різноманітних життєвих ситуацій, який дитина розуміє інтуїтивно.

Карантин – не відпочинок і не довгострокові канікули. Звісно ж, це розуміють дорослі, але як пояснити дітям, що під час ось таких вимушених заходів не варто припиняти навчання? Навпаки – корисно опановувати нові знання, читати цікаві книжки, дізнаватись щось нове, адже щоденне тренування мозку принесе лише користь.

Діти ж, з огляду на свій вік, із величезним задоволенням зайнялися б чимось іншим, наприклад, пограли в ігри, подивились серіал чи просто повалялись у ліжку. У цей час батьки можуть спокійно вмовляти, горлати або залишати у кімнаті дитини тільки підручники, щоб вона не відволікалася. Думаєте, це ефективний метод? На жаль, ні, адже лише усвідомлена поведінка та справжнє бажання навчатися дасть позитивний результат.

Тож як просто і доступно пояснити дитині, чому не можна лінуватися у навчанні та до чого це може призвести?

Мультфільм – найкращий ілюстратор різноманітних життєвих ситуацій, який дитина розуміє інтуїтивно. Сайт Mamabook пропонує переглянути цікавий і дуже показовий мультик «Легке життя» (The Easy Life) – про те, що може статися, якщо постійно уникати виконання домашніх завдань і лінуватися.

Відеоролик можна переглянути усією родиною і потім обговорити побачене разом. Нехай дитина пояснить своїми словами, що вона зрозуміла після перегляду.

Джерело: https://vse.ee/coh

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *