Школи та вчителі мають вжити заходів щодо засвоєння учнями змісту кожного навчального предмета, – МОН

В умовах карантину та після його завершення школи та вчителі мають вжити заходів щодо засвоєння учнями змісту кожного навчального предмета.

Про це йдеться у листі МОН, що адресований керівникам обласних департаментів (управлінь) освіти і науки обласних та керівників закладів загальної середньої освіти.

Зокрема, у відомстві зазначають, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що закінчується не пізніше 1 липня.

«При цьому структура та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом, та з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо», – повідомляють у Міносвіти.

У межах академічної автономії питання організації виконання освітньої програми, навчального плану та освітнього процесу є внутрішнім питанням кожного закладу загальної середньої освіти, його педагогічної ради та завданням педагогічних працівників.

«В умовах карантину та після його завершення заклади загальної середньої освіти, їх педагогічні працівники мають вжити заходів щодо додержання вимог державних стандартів загальної середньої освіти та засвоєння учнями змісту кожного навчального предмета (інтегрованого курсу)», – наголошують у Міністерстві освіти.

Навчальний матеріал може бути освоєний з використанням технологій дистанційного навчання під час карантину, а також за рахунок ущільнення вивчення відповідного матеріалу після завершення карантину з організацією повторення окремих тем на початку наступного навчального року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *