РУСЛАН ГУРАК: ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ – ЦЕ ВИКЛИК ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТИ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ

13 квітня 2020 року голова Державної служби якості освіти України Руслан ГУРАК презентував освітню політику Служби під час загальнонаціонального карантину на антикризовому національному онлайн-ЕдКемп 2020 – Тримай п’ять, освіто!

У ході онлайн-спілкування Руслан ГУРАК приділив велику увагу питанню дистанційного навчання, оскільки його організація стала справжнім викликом для української освіти.

«Державна служба якості освіти з метою вдосконалення організації дистанційного навчання в школах провела опитування учасників освітнього процесу. Загалом участь у ньому взяли понад 180 000 респондентів: 100 000 батьків, 40 000 учнів, 37 000 вчителів та 3 343 керівників шкіл. За результатами анкетування 50 % учнів 9-11 класів подобається навчатися дистанційно. Також більшості школярів все ж таки бракує «живого» спілкування з учителями, однолітками», – повідомив голова Держслужби якості освіти.

Основною проблемою під час пандемії, яка виникає у процесі дистанційного навчання, 60% батьків відмітили важкість у мотивації дитини до навчання, 5 % відповіли, що складність полягає у відсутності будь-яких ґаджетів.

Очільник Служби поінформував, що 79 % вчителів-респондентів вважають, що для підвищення якості онлайн-навчання учнів їм потрібно вдосконалити методику організації освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання. В умовах карантину 46 % педагогів витрачають значно більше часу на підготовку до проведення навчальних занять.

«Найскладнішим у процесі реалізації дистанційного навчання в час пандемії є налагодження зв’язку з учнями, про це повідомили 72 % директорів. При цьому 57 % вперше зіткнулися з використанням технологій онлайн-навчання», – зазначив Руслан ГУРАК.

Наприкінці онлайн-конференції ЕдКемп голова Державної служби якості освіти відповів на актуальні запитання учасників заходу, подякував всім за конструктивний діалог та побажав усім бути здоровими.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *