В кожній аудиторії ЗНО будуть присутні 17 осіб

Під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання в аудиторіях будуть присутні 15 учасників тестування та два інструктори.

Про це у коментарі Громадському радіо сказала заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

«Наразі відстань між учасниками в аудиторії становитиме 1,2 метра, кількість учасників в аудиторії — 15, плюс старший інструктор і інструктор. Коли ми говоримо про складання ЗНО, мова йде відсутність комунікації між учасниками. Наприклад, в закладах громадського харчування або банках передбачена активна комунікація між особою, яка звернулась по допомогу та іншою людиною. Якщо ж ми говоримо про ЗНО, то учасники фактично знаходяться один за одним і не комунікують між собою», – сказала Вакуленко.

За її словами, наразі оприлюднено рекомендації Головного санітарного лікаря України, в яких передбачена необхідність проведення дезінфекції і провітрювання приміщень, а також всіх поверхонь приміщень.

«Учасники мають мити руки, дезінфікувати їх і знаходитися в масках. Наразі триває комунікація для забезпечення видатків на закупівлю всіх необхідних засобів індивідуального захисту, а також засобів дезінфекції», – зазначила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *