ХПІ запускає новий онлайн-курс для школярів зі стартапів

НТУ «ХПІ» запрошує учнів 9-11 класів на курс з основ запуску власного стартапу «StartUp_Camp: шлях до мрії». Освітній онлайн-курс реалізується спільно з платформою «На урок» і триватиме з 3-го по 26-е червня 2020 року. Він спрямований на розширення знань школярів про основи підприємництва, стартапи, їхню екосистему і реалізацію. Проект складається з кількох етапів — серії онлайн-курсів, роботи з менторами і створення власного стартапу, онлайн-захисту робіт на Pitch day. Спікерами та менторами проекту будуть представники НТУ «ХПІ», а також запрошені експерти, активні учасники стартап-руху в Україні. Заняття — безкоштовні.

Протягом онлайн-курсу експерти проекту ознайомлять учасників з основами фінансової грамотності, командною грою, важливими складовими, що необхідні для створення стартапу, інструментами, які будуть корисні для реалізації будь-якого проекту або бізнесу, покажуть, як їх можна застосовувати в житті.

Реєстрація для участі в проекті за посиланням: https://bit.ly/StartUpCamp2020

Програма онлайн-курсу «StartUp_Camp: шлях до мрії»:

  • 3 червня о 16:00 — Промо курсу, введення в основи стартап-культури і обговорення чому ця діяльність сьогодні є важливою;

модуль 1

  • 5 червня о 16:00 — Філософія підприємництва. Скільки коштує ідея? Чому власна справа — це шлях у доросле життя? Що таке бізнес і стартап?
  • 10 червня о 16:00 — Вмикай критичне мислення! Що таке бізнес-гіпотези? Як перевірити, що ти все робиш правильно?

модуль 2

  • 12 червня о 16:00 — Командна гра. Чому виграють команди? Яка вона Dream Team?
  • 17 червня о 16:00 — Вожаки бізнес-зграй. Хто такий лідер і як ним стати? СЕО — хто він?

модуль 3

  • 24 червня о 16:00 — Вчимося презентувати свою ідею. Що таке «продаж»? Упаковка бізнесу має значення!
  • 26 червня о 16:00 — Звідки взяти гроші? Стартове фінансування бізнесу. Участь в конкурсах та грантах.

Протягом курсу учасники будуть проходити тестування, за результатами якого найбільш мотивовані учні отримають сертифікати і зможуть перейти до наступного етапу проекту. Він розрахований на кілька тижнів і передбачає роботу з менторами і створення власного стартапу. Учасники, які успішно пройдуть цей етап, будуть запрошені до онлайн-захисту своїх проектів на Pitch day.

Основні спікери проекту:

— директор Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» Роман Томашевський — СЕО (chief executive officer) стартапа «iCardy», учасник програм міжнародних інкубаторів: CIG Business Incubation Program, GIST Business Incubation Program, Polish-Ukrainian Startup Bridge Program, EO Business Incubators.

— співробітниця НТУ «ХПІ», CMO (chief marketing officer) стартапа «iCardy» Оксана Севрюкова — учасниця програм міжнародних інкубаторів: CIG Business Incubation Program, GIST Business Incubation Program, Polish-Ukrainian Startup Bridge Program, EO Business Incubators.

— старший викладач кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин НТУ «ХПІ» Марія Маслак — голова Ради молодих вчених Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу НТУ «ХПІ», член Української Асоціації розвитку менеджменту та бізнес-освіти, учасниця проектів: III Open Grants School of Social Design and Grantmaking, EO Business Incubators, Конференція молодих вчених 2.0 «Економічне майбутнє України» під егідою Української асоціації Римського Клубу та Київського міжнародного економічного форуму.

Довідка:

Стартап (англ. Startup, startup company) — новий бізнес будь-якої спрямованості, який створюється для реалізації певної перспективної ідеї з метою отримання прибутку. Як правило, стартапи організовуються невеликою (2-5 осіб) командою людей.

Екосистема стартапу — розвиваюче середовище, що оточує стартап, яке може включати такі елементи: фонд, акселератор, корпоративні клієнти, навчальні програми, партнерські мережі, системи внутрішньої взаємодії між фаундерами і менторами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *