Принципи НУШ стануть надбанням учнів 5-9 класів

Принципи і пріоритети Нової української школи стануть надбанням учнів 5-9 класів, а не залишаться винятково в початковій школі.

Про це у своєму Facebook повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, коментуючи основні засади проекту Державного стандарту базової освіти.

За її словами, проект нового Державного стандарту пройшов кілька кіл публічних консультацій та обговорень і є консолідуючим документом, за яким навчатимуться учні базової школи.

«Сьогодні підписала проєкт Державного стандарту базової освіти на погодження ЦОВВ. Гортаючи стандарт, можна з упевненістю сказати: принципи і пріоритети НУШ стануть надбанням учнів 5-9 класів, а не залишаться винятково в початковій школі. Стандарт компетентнісний, бо ґрунтується на вміннях, знаннях і цінностях, а не на переліку фактажу. Він допомагає відстежувати поступ учнів за конкретними результатами навчання», – зазначає в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Вона повідомила, що до розробки документа вперше були залучені українські експерти PISA. Окрім цього, до робочої групи входили найкращі українські фахівці з різних освітніх галузей під керівництвом Романа Шияна.

«Проєкт пройшов кілька кіл публічних консультацій та обговорень і, безперечно, став справді колегіальним і консолідуючим документом, за яким навчатимуться наші діти. Дякую усім, хто долучився до створення Державного стандарту базової освіти, хто удосконалював його, пропонуючи свої цінні ідеї. Дякую усім, хто долучився до публічних консультацій з реалізації цього проєкту стандарту», – підкреслила Любомира Мандзій.

Окрім того, вона також наголосила, що стандарт має стати основою якісно нових навчальних програм та шкільних підручників.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *