Пробне ЗНО: у Мінфіні пояснили, як повертатимуть кошти – учасників просять перевірити дані

Український центр оцінювання якості освіти просить зареєстрованих учасників скасованого пробного ЗНО перевірити свої дані, щоб їм змогли повернути кошти.

Дані слід перевірити у сервісі визначення результатів, повідомили на сайті УЦОЯО.

Просимо увійти до сервісу і перевірити актуальність інформації. Її буде використовувати ПриватБанк під час повернення коштів, – зазначили у центрі.

Водночас, заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев у коментарі УП розповів про механізм повернення коштів за пробне ЗНО:

  • Український центр оцінювання якості освіти до 30 червня формує та передає базу даних МОН. До бази внесена інформація, зокрема, про унікальний номер учасника пробного ЗНО, що складається з 10 цифр. Це дозволяє правильно ідентифікувати особу. Також у базі наявні інша важлива інформація (ПІБ учасників; контактні номери телефонів; зазначені суми, що підлягають поверненню).
  • МОН до 1 липня передає цю базу ПриватБанку.
  • Якщо учасник пробного ЗНО є клієнтом ПриватБанку, банківська установа перевірить надану МОН базу й автоматично перерахує необхідну суму коштів на цей рахунок.
  • Якщо в учасника пробного ЗНО немає рахунку у ПриватБанку, то на номер телефону надійде SMS з інформацією, що банк відкрив картку і перерахував на неї кошти. Для отримання картки необхідно прийти у відділення та предʼявити документ, що підтверджує особу.
  • Важливо: звернутися до відділення для отримання картки необхідно не пізніше 1 грудня 2020 року.

Нагадаємо, 12 червня уряд скасував проведення пробного ЗНО. Згодом його вирішили провести онлайн.

17 червня уряд виділив 52,45 мільйона гривень з фонду боротьби з COVID-19, щоб повернути гроші за пробне ЗНО.

Ілюстрація: УЦОЯО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *