У закладах освіти оцінюватимуть фізичну підготовку учнів та студентів: МОН готує проєкт

Створено спеціальну робочу групу для розробки тестів та нормативів оцінювання.

Сучасне покоління здебільшого віддає перевагу малорухливому способу життя: комп’ютер і телефон поступово замінюють навіть прогулянки на свіжому повітрі. У результаті це має негативні наслідки для здоров’я – від появи надмірної ваги до серйозних хвороб внутрішніх органів. 

Щоб запобігти цьому, в Міністерстві освіти і науки планують щороку проводити оцінювання фізичної підготовленості учнів та студентів. У розробці відповідних тестів і нормативів для оцінювання здобувачів освіти допомагатиме спеціально створена робоча група.

Готовий розроблений проєкт та план тестів і нормативів винесуть на громадське обговорення.

Діти звикли, що найчастіше корисні фізичні вправи вони виконують на уроках фізкультури. Проте не варто забувати, що така активність потрібна не лише на заняттях, а й поза школою.

Як на учнів впливає фізична активність?

Завдяки проведеному дослідженню PISA фахівці змогли довести, що в учнів, не залучених до фізичної активності, оцінки з наукових дисциплін нижчі ніж у тих, які займаються спортом від одного до шести днів на тиждень.

У дослідженні йдеться й про те, що в більшості країн учні, які займаються спортом понад три дні на тиждень, демонструють більшу задоволеність життям ніж ті, які спорту уникають. Цікаво, що сільські школярі проводять на заняттях з фізкультури більше годин, аніж міські.

З текстом документа ви можете ознайомитися тут:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *