ЛітДвіж: школи можуть безкоштовно отримати постери 12 українських класиків

nus.org.ua

У День української писемності та мови запустили проєкт ЛітДвіж, у межах якого школи можуть отримати постери 12 українських письменників.

Друковані постери можна замовити у формі на сайті проєкту..

Окрім постерів, на сайті проєкту є 12 історій про:

  1. Григорія Сковороду;
  2. Лесю Українку;
  3. Івана-Нечуя Левицького;
  4. Івана Котляревського;
  5. Миколу Хвильового;
  6. Миколу Куліша;
  7. Олександра Довженка;
  8. Ольгу Кобилянську;
  9. Остапа Вишню;
  10. Павла Тичину;
  11. Тараса Шевченка;
  12. Івана Франка.

Також можна завантажити плакати за цим посиланням.

Якщо ви хочете навчитись абсолютній свободі, стильному мінімалізму та наповненості буття – подивіться на Савича. Елітний аскет, високий, стрункий, скромно одягнений, з торбинкою за плечима. В торбинці сир пармезан (і тоді дорогий), елітні люльки з якісним тютюном, модні окуляри, пляшечка вина чи коньяка і знані всіма атрибути філософа —Біблія і сопілка.

Бо музика – це про абсолютну гармонія. Сковорода грав на багатьох інструментах (сопілка, флейта, скрипка, ліра, бандура, орган), складав музику, чудово співав. А Біблія – то Книга Книг. Він вважав так: “Я – це мікросвіт. Всесвіт – макросвіт. Біблія – світ символів”. У цій матриці Сковороді вдалося бути абсолютно вільним.

Він був вегетаріанцем, їв переважно один раз на день, ходив завжди пішки, спав чотири години на добу. Сковорода вчителював своїми методами, поважав особистість учня, не визнавав втручання у свою роботу. Формулу ідеальної професії Сковорода назвав “сродною працею”: пізнай себе – розвивай себе – обери те, чим ти є, що робить тебе щасливим; не відомим, не грошовитим, а саме ЩАСЛИВИМ. Будь ним”.

ЛітДвіж – некомерційний український культурний проєкт, який заснувала команда піар-агенції Havas PR Kyiv за підтримки видавництва “Ранок” та громадської спілки “Освіторія”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *