ЗОШ №28: Рік математичної освіти

Звіт про реалізацію розпоряджень УКАЗА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №31/2020 про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні; розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.2020 № 630-р “Про затвердження плану заходів щодо проведення Року математичної освіти в Україні у 2020/21 навчальному році”

У нашому закладі з вересня по грудень було проведено заходи спрямовані на активізацію пізнавальних інтересів учнів до вивчення математики. А саме:

У серпні – вересні 2020року освітня галузь « Математика» та «Технології»(інформатика) працювала під девізом
« Математика – це мова плюс роздум» ( Р. Фейман); було проведено відкрите засідання вчителів методичного об’єднання « Нормативно – правове забезпечення викладання предметів математичного та технологічного циклу у 2020-2021н.р. у вигляді інтерактивно – методичної наради; для учнів 8-В класу було проведено захоплюючу гру « На абордаж!» під час якої учні поповнили свої знання з математики; для учнів 5-11 класів було проведено конкурс « Квадрат з числами» , де кожен бажаючий мав змогу перевірити свою уважність, кмітливість, наполегливість.

У жовтні 2020 року освітня галузь « Математика» та «Технології»( інформатика) працювала під девізом « Немає жодної області математики, як би абстрактна вона не була, яка коли- небудь не виявиться прийнятною до явищ дійсного світу» ( Н.І.Лобачевський) ; для учнів 6 класів було проведено конкурс «Ребуси», де запропонували дітям скласти свій ребус або відгадати вже готовий; було проведено І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, в якої прийняли участь учні 5-11 класів( 82 учасника); для учнів 2-Б класу вчителем Рогачової І.І. було проведено урок – подорож « У пошуках скарбів»; вчителі математики та інформатики провели майстер- клас «Поширюємо свої можливості онлайн- навчання учнів в ZOOM» , за результатами якого вчителі освітньої галузі «Майстерство»(технології) давали онлайн- уроки під час дистанційного навчання.

У листопаді 2020 року освітня галузь « Математика» та «Технології»( інформатика) працювала під девізом « Рано чи пізно будь – яка правильна математична ідея знаходить застосування в тій чи іншій справі »( А.Н.Крилов); для учнів 5 класів проведено конкурс малюнків « Цифри грають в піжмурки»; вчителем Рясної Н.В. для учнів 3-А класу було проведено квест « Маленькі детективи», під час якого дітям доводилось побувати у ролі детективних агентів і в забавній або серйозній формі оцінювати вчинки героїв, проаналізувати шляхи виходу із запропонованих ситуацій, використовуючи знання з математики, природознавства, краєзнавства; вчитель математики Кузьміна Т.В та вчитель фізичної культури Попкова Н.І. провели інтегрований урок «Множення звичайних дробів» з використанням фізичних вправ онлайн.

У грудні 2020 року освітня галузь « Математика» та «Технології»( інформатика) працювала під девізом « Усе впорядкується відповідно до чисел »( Піфагор); учні 6-7 класів виконували та захищали проєкти «Шалені числа»; учні 9-А, 10, 11 класів( вчитель математики Удовиченко О.В.) взяли участь в інтернет олімпіаді « На урок» ( 26 учнів), за результатами якої троє учнів 10 класів отримали диплом ІІ ступеня, п’ять учнів з 10 – 11 класів – диплом ІІІ ступеня. Учні 9- А класу захищали проєкти « Математика скрізь століття», а 11-А класу виконували відео-роліки « Математика у моєму житті»

Вчителі математики Кузьміна Т.В., Удовиченко О.В., Іванюк Т.В., Сімаченко О.В. підвищували свій фаховий рівень шляхом участі в вебінарах, конференціях та курсах підвищення кваліфікації, про що свідчать сертифікати вчителів.


Плідна співпраця вчителів та учнів ЗЗСО №28 м.Миколаєва, увага до учнівської творчості, використання інформаційних технологій та залучення ігрових, інтерактивних і розважальних методик, сприяють формуванню в учнів логічного та критичного мислення, формуванню життєвих компетентностей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *