Освітян запрошують на онлайн-захід «Мирна школа»

osvita.ua

Громадське об’єднання «Інститут миру і порозуміння» запрошує педагогів, батьків і школярів узяти участь в онлайн-конференції «Мирна школа. Нова реальність. Як трансформуватися вслід за світом?». Захід відбудеться 21–22 січня 2021 року і буде присвячений поширенню засад «Мирної школи» в навчальних закладах України.Проєкт «Мирна школа» стартував в Україні у 2019 році і має статус освітнього експерименту всеукраїнського рівня. Його мета – формування системи безпечного й мирного освітнього середовища в школі на основі співпраці та партнерства. Наразі проєкт пілотують 10 шкіл у 5 регіонах України.

Під час конференції учасники дізнаються, як створити інклюзивне середовище для учнів на дистанційному навчанні, як підтримувати безпечне середовище в закладі та комфортну атмосферу в колективі. Участь у заході можуть узяти вчителі, практичні психологи, шкільна адміністрація, а також батьки й учні.

Після конференції кожен зможе отримати відповіді на поширені запитання: наскільки важливо для дитини почуватися в школі комфортно і безпечно і як зробити шкільне середовище таким; що потрібно, аби педагоги були вмотивованими, учні – свідомими й задоволеними, шкільна адміністрація – ефективною, а батьки – спокійними; як адаптуватися до нової реальності дистанційного навчання; чи існують інструменти для мирного вирішення конфліктів між усіма учасниками освітнього процесу?

Онлайн-конференція передбачає серію відкритих і закритих онлайн-заходів: панельні дискусії, вебінари, воркшопи, робота в малих групах, – які проходитимуть упродовж двох днів і будуть об’єднані загальним контекстом.

На учасників чекатимуть панельні дискусії з іноземними та українськими спікерами, серед яких – доктор Белінда Гопкінс, директор програми «Трансформуючи конфлікт» з Великої Британії.

Під час майстер-класів від педагогів, які пілотують модель «Мирна школа», і провідних експертів з відновного підходу, буде запропоновано корисні практики для створення мирних і безпечних шкіл.

Усі учасники отримають практичні інструменти для конструктивного вирішення конфліктів, побудови та підтримки стосунків, формування чутливості до розмаїття й недискримінації, розвитку саморефлексії та життєстійкості.

Окрім того, учасники конференції зможуть поставити своє запитання спікерам у прямому ефірі.

Трансляції відбуватимуться на сторінці Facebook і на Youtube-каналі громадського об’єднання «Інститут миру і порозуміння».

Участь у всіх заходах онлайн-конференції є безкоштовною і потребує попередньої реєстрації.

Ознайомитися з детальною програмою заходів можна на сайті.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *