Випускникам-2021 радять зареєструватися на ЗНО, навіть якщо скасують ДПА

nus.org.ua

Український центр оцінювання якості освіти рекомендує випускникам 2021 року зареєструватися на зовнішнє незалежні оцінювання, навіть якщо для них скасують прохдження ДПА.

Про це повідомляють на сайті УЦОЯО.

“До Українського центру оцінювання якості освіти надходять чимало запитань щодо зареєстрованого у Верховній Раді законопроєкту № 5014 від 04.02.2021, за яким учні та студенти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, матимуть право вибирати один із трьох варіантів оцінювання своїх досягнень: річне оцінювання, або державна підсумкова атестація, або державна підсумкова атестація у формі ЗНО”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що реєстраційні дані дають можливість реалізувати будь-яку форму оцінювання без перереєстрації.

Випускникам шкіл рекомендують реєструватися на ЗНО та обирати перелік навчальних предметів тестування, а також уважно заповнювати реєстраційні форми.

У реєстраційних даних кожний учасник має вказати мету складання ЗНО (отримання результату ДПА, отримання результату ЗНО для вступу до закладу вищої освіти, отримання обох результатів). Так, можна буде не перереєстровуватися, коли буде відомо, яку модель проведення ЗНО у 2021 році обере держава.

УЦОЯО разом із МОН запропонували різні моделі проведення ЗНО в 2021 році, враховуючи епідеміологічну ситуацію в Україні. Наприклад, можуть скасувати обов’язкову державну атестацію у формі ЗНО для випускників.

Утім, члени Комітету з питань освіти, науки та інновацій ВРУ ухвалили рішення перенести розгляд цього питання на першу половину березня, коли можна буде прогнозувати епідеміологічну ситуацію під час основної сесії ЗНО.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *