ЗОШ №19: спілкування німецькою мовою з учнем гімназії м. Мюнстер

12 березня завдяки співпраці пані Юлії ( організатор розмовного клубу ,,KusTok”, Німеччина) та вчителя німецької мови Чернюк А.В., учні нашої школи Ульянкіна Марія(10-Б),Волошин Денис та Дерев’янченко Нікіта (7-Б), мали змогу поспілкуватися із підлітком-носієм мови гімназії (м. Мюнстер, Північний Рейн-Вестфалія), на тему,,Соціальні мережі”. Невимушена атмосфера,цікава тема,елементи дискусії,гарна вимова модератора-підлітка,якиий у своїх 11 років володіє 4 мовами(англійська,німецька,китайська та російська) залишили незабутні враження у учасників та сформували нові цілі.

ВІДГУКИ УЧАСНИКІВ

Волошин Денис учень 7-Б класу : “Перед початком уроку, звичайно, хвилювався – нове знайомство, чи зможу я … Але тільки-но познайомилися- склалося враження, що знаю Нікіту дуже давно)) Комунікабельний, відвертий хлопець допоміг мені перебороти мовний бар’єр!!! Гарна презентація, незабутні емоції !!! Велике спасибі Нікіті !!! Окрема подяка моєму вчителю – Альоні Валеріївні !!! Адже, тільки завдяки їй відбулася ця зустріч. Із нетерпінням чекаю на наступну зустріч!”

Ульянкіна Марія учениця 10-Б класу:” Нещодавно я відвідала розмовний клуб з німецької мови, де учні мали можливість поспілкуватися з підлітком із Німеччини. Мені дуже сподобалося, так як формат уроку та тема були цікавими, креативними і захоплюючими. Кожен учасник конференції міг висловити свою думку і взяти участь в дискусії” Найпопулярніші соціальні мережі”. Я вважаю, що конференція була корисною, так як це допомогло мені поліпшити розуміння співрозмовника і вміння висловлювати свою думку німецькою.Хочу висловити також свою подяку Альоні Валеріївні Чернюк за цю унікальну можливість.”

Дерев’янченко Нікіта учень 7-Б класу :” Спілкування із носієм мови було дуже цікавим та корисним, особливо для правильної мови . Велике спасибі за організацію уроку Нікіті .Все було на високому рівні, добре побудований урок, та за необхідності Нікіта допомогав. Це була гарна можливість попрактикувати свою німецьку, з нетерпінням чекаю на наступні зустрічі та цікаві теми!”