Усі тести ЗНО відбудуться за графіком, – УЦОЯО

osvita.ua

В Українському центрі оцінювання якості освіти висловили переконання, що завдяки суспільному діалогу, календарний план ЗНО в 2022 році забезпечить комфортні умови для випускників, школярів інших класів та вчителів.

Про це йдеться у повідомленні УЦОЯО у відповідь на невдоволення столичних чиновників, які заявляють, що проведення ЗНО заважатиме проведенню свята Останнього дзвоника та проведенню уроків для інших учнів.

Окрім того, в Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили цьогорічних учасників ЗНО та їхніх батьків, що всі тестування в межах основної сесії ЗНО-2021 пройдуть відповідно до затвердженого раніше графіка.

«Ми розуміємо труднощі, пов’язані з неможливістю організації Свята останнього дзвоника в зручний для учасників освітнього процесу день, 28 травня, перепрошуємо за ці та інші ускладнення, пов’язані з організацією навчально-виховного процесу в дні проведення ЗНО», – зазначили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Як відомо, на початку березня директорка департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян висловила невдоволення тим, що проведення зовнішнього оцінювання з математики призначене на 28 травня – день, коли в Києві планували провести свято Останнього дзвоника.

Пізніше, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський заявив, що графік тестування є некомфортним, оскільки 280 тисяч київських школярів 1–10 класів мають поступитися місцем в аудиторіях одинадцятикласникам, які складатимуть ЗНО в травні цього року.

БІЛЬШЕ ПРО ЗНО