Педагогів запрошують долучитися до програми “SIMschool – симуляційні ігри для вивчення прав людини”

nus.org.ua

Педагогів запрошують долучитися до програми “SIMschool – симуляційні ігри для вивчення прав людини”, де вони будуть випробовувати запропоновані вправи та ігри про права людини. 

Зареєструватися на програму можна за посиланням.

Організовують проєкт ГО “ЕдКемп Україна” у співпраці з німецькою громадською організацією “CRISP – Crisis Simulation for Peace e.V.” за підтримки Європейського Союзу.

У межах програми вчителі будуть впроваджувати вправи, розміщені в посібнику “Культура й практика викладання прав людини: поради, вправи, симуляційні ігри”. Очікується, що вони змотивують учнів впроваджувати права людини, самостійно або колективно підтримувати й відстоювати їх.

Одразу ж після реєстрації учасники отримають повний набір матеріалів (в електронному форматі)  сам посібник, щоденник імплементації, а також докладні рекомендації.

Посібник розробляли й апробовували педагоги-практики, правники та громадські активісти у сфері прав людини, команди CRISP та EdCamp Ukraine. У ньому містяться рекомендації щодо адаптації матеріалу до онлайнового чи змішаного навчання.

Взявши участь у програмі, вчителі зможуть:

  • організувати вивчення прав людини на засадах “педагогіки партнерства”, із застосуванням фасилітації;
  • скомбінувати запропоновані вправи на власний розсуд з огляду на вік учнівства, його обізнаність із теми прав людини, кількість часу;
  • допомогти учням та ученицям розвинути почуття поваги до себе та свого оточення;
  • надихнути учнівство на те, щоби права людини стали невід’ємною частиною їхнього життя;
  • реалізувати нову науково-методичну тему.

Програма триватиме до 31 травня 2021 року. Результати програми презентують на Національній події EdCamp Ukraine в жовтні. Беручи участь в імлементації, учителі можуть отримати позаконкурсну участь у цій події.