На платформі «Всеукраїнська школа онлайн» розпочав роботу «Кабінет учителя»

На онлайн-платформі «Всеукраїнська школа онлайн» розпочав роботу інструмент «Кабінет учителя». За допомогою нього вчителі зможуть організовувати віртуальні класи та слідкувати за успішністю учнів. Крім того, оновлено дизайн платформи. Новий інструмент було презентовано сьогодні, 8 квітня 2021 року, під час тематичного вебінару.

«Кабінет вчителя – це стратегічний крок для розвитку національної платформи “Всеукраїнська школа онлайн”. Наступний важливий крок – це запуск мобільних застосунків для iOS та Android, щоб онлайн-навчання для дітей стало ще зручнішим та доступнішим», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Кабінет учителя» робить зручнішою організацію дистанційного та змішаного навчання. Зокрема, він допомагає адаптуватися до умов повного чи часткового дистанційного навчання, полегшує комунікацію з учнями та відстеження їхньої успішності.

Функціонал кабінету вчителя ВШО дає можливість: 

  • влаштовувати дискусії для обговорення окремих тем,
  • відстежувати прогрес у навчанні кожного учня,
  • створювати віртуальні класи,
  • запрошувати учнів до перегляду курсів.

Також заплановано згодом забезпечити можливість для вчителів створювати власні курси на платформі.

Більше інформації про можливості «Кабінету вчителя» – у відеоінструкції за покликанням, а також у матеріалах онлайн-презентації.

Довідково.

Всеукраїнська школа онлайн – E-SCHOOL.net.ua – це сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам.

Над ВШО спільно працюють Український інститут розвитку освіти, МОН, Міністерство цифрової трансформації та ГС «Освіторія» за підтримки ЮНІСЕФ в Україні та Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich. Інструмент «Кабінет вчителя» розроблено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

ВШО також підтримують і забезпечують безлімітний нетарифікований доступ до платформи Київстар, Vodafone та lifecell.

Наразі на платформі зареєстровано 155 469 користувачів, з-поміж яких майже 117 тисяч учнів, 32 тисячі вчителів та 7 тисяч інших слухачів. Платформою скористались 21 мільйон разів із більш ніж 100 країн світу.