На ЗНО бажано приходити з оригіналом паспорта

osvita.ua

Для допуску до пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання вступник повинен пред’явити: сертифікат ЗНО; документ, на підставі якого особу зареєстровано для участі в зовнішньому оцінюванні; запрошення-перепустку для участі в зовнішньому оцінюванні. 

Однак останнім часом почастішали випадки, коли пред’являють не оригінал паспорта чи ID-картку, а електронний паспорт у застосунку «Дія». Чи можуть допустити випускника до пункту тестування на підставі цього документа?

За словами заступниці директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяни Вакуленко, з огляду на зростання випадків використання додатку «Дія» для посвідчення особи на пунктах тестування, у виняткових ситуаціях учасникам ЗНО дозволять пред’являти документи в застосунку «Дія».

Проте користуватися додатком «Дія» варто лише тоді, коли з певних причин неможливо пред’явити оригінал документа. Тому учасники повинні мати із собою паспорт чи ID-картку.

Тетяна Вакуленко зазначає, що в кожному пункті проведення ЗНО буде щонайменше одна людина, яка забезпечуватиме перевірку документів учасників за допомогою додатка «Дія». Але учасникові доведеться чекати входу в пункт проведення ЗНО, поки цей один фахівець забезпечить перевірку електронних документів.

«Таке очікування може викликати і в учасника, і в працівників пункту проведення ЗНО небажаний стрес, тому учаснику краще мати при собі фізичні документи – паспорт-книжчеку або ID-картку для того, щоб не створювати чергу на вході й уникнути  додаткових соціальних контактів», – підкреслила Тетяна Вакуленко.

Для отримання оперативної інформації про перебіг вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

Для вибору закладу освіти та спеціальності скористайтесь сервісом Вступ.ОСВІТА.ЮА