Учасників ЗНО закликали не купувати «відповіді на тести»

osvita.ua

Український центр оцінювання якості освіти напередодні початку основної сесії ЗНО закликав учасників тестування та їхніх батьків не звертати уваги на пропозиції «продажу відповідей на завдання тестів 2021 року».

В УЦОЯО наголошують, що у мережі шахраї вже «продають» відповіді на ЗНО-2021.

«Як і в попередні роки, задовго до зовнішнього незалежного оцінювання соціальні мережі рясніють «привабливими» пропозиціями, зокрема різні канали в Telegram». Спритники за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2021 із відповідями до них, запевняючи в надійності й достовірності джерела інформації, щораз вигадуючи нові схеми, – зазначають в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Зокрема, для «переконливості» шахраї надсилають лист із буцімто офіційної скриньки Українського центру оцінювання якості освіти.

«Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО», – підкреслюють в УЦОЯО.

Виходячи з цього, в Українському центрі оцінювання якості освіти, просять учасників тестування та батьків відхиляти сумнівні пропозиції або не бути ошуканими.

Натомість для ретельної підготовки до ЗНО в УЦОЯО радять учасникам тестування проходити тести попередніх років, аналізувати свої помилки, заповнювати прогалини у знаннях тощо.

Для підготовки до ЗНО учасники тестування можуть користуватись сучасним електронним сервісом ЗНО-ОНЛАЙН, що дозволяє повноцінно готуватись до проходження тестів, використовуючи всі можливі елементи підготовки.