Гімназія №4: «Лабіринт» на шляху до Європи

16 травня 2021 року Федерація спортивного туризму України в Миколаївській області спільно з Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді в урочищі Балабанівське провели змагання зі спортивного орієнтування в лабіринті «Велика шишка крокує у Європу», присвячені Дню Європи в Україні.
З метою популяризації фізичної культури, спорту, олімпійського руху і пропаганди активного та здорового способу життя в заході взяли участь учні гімназії.
Захід проходив з дотриманням протиепідемічних вимог, що висуваються до масових спортивних заходів на відкритому повітрі.
Організатори запропонували учасникам цікаві дистанції з урахуванням рівня підготовленості: «Новачки» (для тих, хто знайомиться або робить перші кроки в орієнтуванні) та «Розумники» (для досвідчених спортсменів). І якщо «новачки» працювали з однією картою та могли обрати послідовність проходження дистанції, то «розумникам» довелось виконувати завдання, що складалось з двох етапів різної складності зі зміною карти та характеру пересування.
Чудово проведений час, цікаві завдання та гарний настрій – це той позитив, який дали нам ці змагання на свіжому повітрі.