EdCamp Ukraine оголосив розклад і реєстрацію на частину мінікемпів

nus.org.ua

ГО “Едкемп Україна” оголосила розклад цьогорічних міні(не)конференцій, на частину подій уже доступна реєстрація.

Про це “Новій українській школі” повідомили в організації.

Усього заплановано 15 магістральних, 32 афілійованих і 1 спеціальний мініЕдкемп у різних регіонах України. Посилання для реєстрації доступні тут, таблиця буде доповнюватися.

Важливо те, що мінікемпи готують самі ж учителі, кажуть в організації. Тобто користь отримують і ті, хто їх готують, і ті, хто беруть участь. Бо це – великий досвід, аби підготуватися, знайти спікерів, визначитися з темою, знайти людей і зацікавити їх.

“До того ж далеко не всі зможуть приїхати в Харків на великий Едкемп. А для вчителів важливо мати педагогічну свободу й можливість отримувати якісну й сучасну інформацію.

У такий спосіб учителі та вчительки з різних регіонів України мають можливість відвідати цікаві заходи, отримати інформацію, побувати на особливих тренінгах. Це – жива подія, яку створюють педагоги ДЛЯ педагогів”, – каже методистка ГО “Едкемп Україна” Ганна Єфімцєва.

Для кожної магістральної події команда Едкемпу підготувала спеціальну сесію – “Виміри стійкості: особистісний, шкільний, системний”. Мета сесії – розвинути Стійкість учасниць і учасників (не)конференцій: фізичну, професійну, емоційну, соціальну. В організації кажуть, що це не лише впливає на якість життя, а й на його тривалість.

Під час особливої сесії учасниці й учасники розмірковуватимуть про своє життя та що вони хотіли би змінити, аби стати стійкішими; опанують кілька технік швидкої емоційної самодопомоги, а також дізнаються, як навчати своїх учнів бути стійкими.

“Особлива сесія цьогоріч саме така, бо наш світ – дуже мінливий, сповнений стресів, ми вкрай завантажені й потребуємо підтримки, нам треба вміти повертатися до рівноваги.

Дуже добре, коли ми самі можемо себе підтримати, маємо ресурс для цього. Тобто не чекаємо, поки хтось нам допоможе, а формуємо власну стійкість на різних рівнях. Отже, робимо своє життя більш якісним, насиченим, вчимося користуватися м’якими навичками, опановуємо стратегії миттєвої допомоги та використовуємо 5 нових можливостей для професійного зростання”, – пояснює Голова Ради ГО “ЕдКемп Україна”, член Консультативної ради з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти при Президентові України Олександр Елькін.

Партерами цьогорічних (не)конференцій: Відділ преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Heinrich Boll Foundation, Бюро Київ –Україна, компанія “EdPro”, видавництво “Ранок”, ГО “Смарт Освіта”, портал “Нова українська школа”, видавнича група “Шкільний світ”, медіагрупа “Накипіло”, краудфандингова платформа “Спільнокошт”.

Ці матеріали створено за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Думка, відображена в цих матеріалах, може не збігатися з офіційною позицією уряду США.