Учителям доручили провести інструктажі з безпеки

osvita.ua

У зв’язку із наближенням літніх канікул закладам освіти доручено провести інструктажі з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу.

Відповідний лист спрямований на адреси обласних департаментів освіти і науки.

У Міністерстві освіти наголошують, що інструктажі мають бути проведені з метою посилення контролю за збереженням життя й здоров’я здобувачів освіти, здійснення заходів з охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту, а також попередження надзвичайних ситуацій у закладах освіти.

Зокрема, інструктажі з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу мають стосуватися запобіганню поширення COVID-19, правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху.

Окрім того, освітяни мають розповісти школярам і студентам про профілактику шлунково-кишкових захворювань, норми виробничої санітарії, правила поведінки в громадських місцях, а також поводження з незнайомими людьми та предметами.

Також під час інструктажів мають бути обговорені теми користування громадським транспортом, попередження травмування на об’єктах залізничної інфраструктури, правил поводження на річках і водоймах.

Окрему увагу в МОН просять приділити поведінці дітей в умовах підвищення температури повітря, попередженню випадків перегрівання на сонці, діям у випадку надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги потерпілим у разі нещасних випадків тощо.