ЗОШ 47: День вишиванки

ВИШИВАНКА ЄДНАЄ УКРАЇНЦІВ.
В Миколаївській ЗОШ № 47 відзначили ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

 Щорічно у третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Цьогоріч цей день відзначали 20 травня. Всесвітньому дню вишиванки 15 років!

Вишиванка – своєрідний унікальний код українського народу, з давніх давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу. Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символ краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка символізує родинну пам’ять, вірність та любов в сім’ї. Експерти вважають, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.

В цей день прийнято вдягати національне вбрання, куди б не довелося йти – на роботу, в школу, на зустріч із друзями.

Сьогодні шкільна родина ЗОШ № 47 також приєдналась до цієї традиції. Учні та вчителі відзначали цей день, одягнувши вишиванки. На класних годинах спілкування учні створили свої вишиванки, правда паперові, але такі гарні! А ще провели вікторину і дізнались багато фактів про вишиванку.

Вишиванка – символ Батьківщини,
Дзеркало народної душі,
В колисанці купані хвилини,
Світло і тривоги у вірші…