Для вчителів створили тест з цифрової грамотності

osvita.ua

Міністерство цифрової трансформації запустило на порталі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність Цифрограм для вчителів.

Тест створений, щоб кожен учитель міг оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички.

За словами заступниці міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, 79% директорів шкіл зазначають, що для підвищення якості дистанційного навчання їм довелося в умовах карантину організовувати навчання вчителів.

«У рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта ми, зокрема, допомагаємо вчителям вдосконалити цифрові навички. Закликаю вчителів складати тест, дізнатись свій рівень цифрової грамотності, отримати сертифікат і підвищити рівень цифрових навичок, щоб більш впевнено і комфортно почуватися під час освітнього процесу з використанням цифрових технологій», – зазначає Іонан.

Цифрограм для вчителів оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, що згруповані в 5 сфер: «Учитель у цифровому суспільстві», «Професійний розвиток», «Використання та аналіз цифрових ресурсів», «Навчання та оцінювання учнів», «Розвиток цифрової компетентності учнів».

Після складання національного тесту на цифрову грамотність для вчителів кожен педагог отримає електронний сертифікат.

ПРОЙТИ ТЕСТ