Поріг тесту ЗНО з іноземних мов склав 18 тестових балів

osvita.ua

Поріг тестів «склав / не склав» для зовнішнього незалежного оцінювання з іспанської, німецької та французької мови в 2021 році дорівнюватиме 18 тестовим балам.

Відповідне рішення ухвалене експертною комісією Українського центру оцінювання якості освіти, засідання якої відбулося 17 червня.

Усі учасники тестування, результат яких дорівнює або є вищим за визначений поріг, матимуть можливість використати отримані результати під час участі у цьогорічній вступній кампанії до закладів вищої освіти.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з німецької мови, складає 11,49% від загальної кількості учасників тестування.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з французької мови, складає 8,94% від загальної кількості учасників тестування.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з іспанської мови, складає 15,79​% від загальної кількості учасників тестування.

До 18 червня мають бути оголошені результати, що отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов, та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів за виконання тесту з іспанської, німецької, французької мов.

Результати ЗНО з іноземних мов, за бажанням випускника, також будуть враховані, як державна підсумкова атестація за шкільний курс з іспанської, німецької, французької мов відповідно. Експертна комісія також затвердить таблицю відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів.

Максимальна кількість балів, яку мав можливість отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з  іспанської, німецької, французької мови, дорівнює 72 тестовим балам.

Для отримання оперативної інформації про оголошення результатів ЗНО та початок вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.