Університети розпочинають реєстрацію вступників на творчі конкурси

osvita.ua

Не пізніше ніж 24 липня в усіх закладах вищої освіти розпочнеться реєстрація вступників, які вступають на спеціальності, що потребують результатів творчого конкурсу.

Творчий конкурс – це форма випробування для вступу на основі повної загальної середньої освіти, що передбачає перевірку та оцінювання творчих або фізичних здібностей абітурієнта, необхідних для здобуття вищої освіти за окремими спеціальностями.

Цього року творчі конкурси у закладах вищої освіти будуть проведені до початку подання заяв абітурієнтів про вступ.

Вступникам на бюджетну форму навчання необхідно буде скласти вступні іспити та творчі конкурси з 1 до 13 липня. Для вступників на контракт будуть проведені додаткові сесії з 14 до 23 липня.

Водночас конкретні дати подання заяв на творчий конкурс визначаються правилами прийому до кожного закладу вищої освіти.

Варто зауважити, що під час реєстрації для складання вступних іспитів та творчих конкурсів заклад вищої освіти не має права вимагати у вступників сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання.

Також у закладах вищої освіти вступні іспити та творчі конкурси мають проводитись мінімум у два потоки. Це зроблено для того, щоб у двох закладах освіти, які обрав вступник, вступні іспити або творчі конкурси не проводилися в один день.

Окрім того, факт складання вступних іспитів і творчих конкурсів не є фактом подання заяви до цього закладу вищої освіти.

Для отримання оперативної інформації про перебіг вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

 Для ознайомлення зі статистикою вступної кампанії користуйтеся даними Інформаційної системи Вступ.ОСВІТА.UA.